Ia românească, sărbătorită în Republica Cipru. Evenimentul, intitulat "Sânziene printre sculpturi"

Membri ai Alianţei Românilor din Cipru şi reprezentanţi ai misiunii diplomatice a României în Republica Cipru au prezentat ia tradiţională şi portul popular românesc prin cântec şi dans, în cadrul unui eveniment de celebrare a Zilei Universale a Iei şi a sărbătorii Sânzienelor, potrivit Ambasadei României la Nicosia.

24 Iunie 2021, 10:32 |
Ziua Universală a Iei în Cipru / FOTO: Ambasada României în Republica Cipru Facebook
Ziua Universală a Iei în Cipru
Ziua Universală a Iei în Cipru
Ziua Universală a Iei în Cipru
Ziua Universală a Iei în Cipru

Evenimentul, intitulat "Sânziene printre sculpturi", a avut loc marţi în Parcul Sculpturilor din localitatea Aya Napa, din regiunea cipriotă Ammochostos (Famagusta), la el participând de asemenea reprezentanţi ai autorităţilor locale, dar şi numeroşi turişti care vizitau parcul.

(w500) Ziua Unive

Înfiinţat în 2015, Parcul Sculpturilor din Aya Napa este un proiect inedit care se întinde pe o suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi, cuprinde o mare colecţie de piese realizate de peste 50 de artişti din întreaga lume care au participat la Simpozionul anual de sculptură organizat de municipalitatea Aya Napa.

(w500) Ziua Unive

O serie de artişti renumiţi şi-au creat sculpturile la faţa locului pe o perioadă de trei săptămâni, transformând parcul într-un atelier în aer liber, iar extinderea colecţiei este un proiect în curs de desfăşurare. Sculptorul român Ciprian Hopertean a realizat lucrarea "Poarta către Mare"/Gate to the Sea".

 

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 14°C 17°C
IASI 15°C 15°C
CLUJ 14°C 13°C
CONSTANTA 14°C 15°C
CRAIOVA 15°C 18°C
BRASOV 12°C 14°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI