Iași: Universitatea ”Al. I. Cuza”, cea mai veche din țară, investește o jumătate de milion de lei în softuri, aparatură și amenajări pentru cursuri în siguranță

1 septembrie 2020, 07:37

Noile tehnologii care i-au ținut în contact pe studenți și profesori când a fost declarată starea de urgență vor fi și acum uneltele cele mai bune pentru învățare. Toate cele 15 facultăți vor folosi o platforma unică. Exemplul de urmat este cel al Facultății de Economie și administrarea Afacerilor, cea mai mare de la Cuza, unde aproape toate aspectele vieții de student se regăsesc și în online.

Universitatea ieșeană a adoptat un scenariu mixt și are amfiteatre pline pe jumătate, studenți și profesori conectați la platforme online de învățate și testare, birocrație mai puțină. 8 din cele 15 facultăți au funcționat cu o platforma gratuită, dar drepturile de a o folosi au expirat. Universitatea va achiziționa o platforma unică pentru întreagă instituție. Achizițiile sunt în curs și valoarează 600 de mii de lei.

Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor are 7000 de studenți, din cei 28 000 ai universității. Aici se fac investiții de peste 100 de mii de lei în softuri și aparatură și peste 31 de mii de lei în mobilier pentru trei amfiteatre care să suplinească nevoia de distanțare socială. Cu toate acestea, profesorii preferă contactul direct cu studenții.

10 săli ale Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor vor fi echipate cu camere video și microfoane, astfel încât profesorii să predea la tablă și studenții să poată urmări cursul în direct, pentru ca apoi să poată revedea înregistrarea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite