Iași: Un bebeluș a murit în timpul slujbei de botez

18 septembrie 2017, 18:55

Ziua botezului a fost şi ultima din viaţa copilului de numai o lună, din localitatea ieşeană Curături, comuna Ciurea.

Naşii au observat că bebeluşului îi este rău, imediat după ce a fost scufundat în cristelniţă. Atunci când ar fi trebuit să primească Sfânta Împărtășanie, deja nu mai respira. Au sunat imediat la 112, iar până la sosirea ambulanței tatăl a încercat să-l resusciteze pe copil.

Sugarul în vârstă de o lună a fost adus la Unitatea de Primire Urgenţe de un echipaj al staţiei de ambulanţă judeţene în stop cardio respirator, cu manervrele de resuscitare în curs de desfăşurare. S-au continuat aceste manevre, însă au fost ineficiente şi ca atare s-a declarat decesul” – dr. Tamara Solange Roşu, medic şef UPU, Spitalul de Copii „Sfânta Maria” Iaşi

Nenorocirea a avut loc sâmbătă. Sătenii își fac cruce și spun că nu au mai auzit aşa ceva.

Reprezentanţii bisericii spun că preotul nu a făcut nimic ce ar fi putut pune în pericol viaţa copilului.

Practic, slujba botezului, atât ca rit, cât și ca moment al scufundării copilului în apă, a fost aceeași pe care preotul o săvârșește de fiecare dată. Copilul a reacționat la fel cum reacționează marea majoritate a copiilor, adică a plâns, a fost legănat, i s-a dat suzeta, a luat-o, a plâns din nou. (…) De la momentul botezului, scufundării propriu-zise în apă, este ungerea cu mir, înconjurarea mesei, împărtășirea; până la sfârșitul ceremonialului religios au trecut circa 20 de minute, copilul trăia. L-am întrebat pe preotul care l-a botezat dacă ia în calcul ca în momentul scufundării în apă copilul să fi înghițit apă, însă el a exclus total acest lucru. La spital am înțeles că s-ar fi găsit lapte în gurița copilului. Preotul era foarte afectat de ce s-a întâmplat acolo. El și tatăl copilului au aplicat primele manevre de resuscitare până la sosirea ambulanței. Transmitem condoleanțe familiei pentru acest moment dramatic și așteptăm și noi să aflăm care sunt rezultatele necropsiei„, a declarat pentru Agerpres Marian Timofte, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, cauza morţii ar fi un stop cardio respirator, cauzat de regurgitare gastrică şi axfixie.

Altfel spus, copilul s-ar fi înecat cu ceva. Însă, cauza oficială va fi comunicată abia după analizele de histopatologie, care durează aproximativ o lună.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite