Iași: Starea celor doi copii, opăriți cu ciorbă, este stabilă

28 februarie 2021, 14:35

Pentru că era într-o stare mai gravă decât băiețelul, fetiță de 1 an și 9 luni, a fost adusă la Iași, de la Huși, cu un elicopter SMURD.

Ambii copii au fost duși la Spitalul de pediatrie din Iași, direct în sala de operație, iar acum sunt internați la terapie intensivă, secția suspecți COVID.

Băiețelul, de 1 an și 8 luni, are arsuri pe 6 la sută din corp și este în stare stabilă. Fetița, însă, este într-o stare fragilă, spun medicii, cu leziuni pe 40 la sută din suprafața corporală, și nu 90 cum se estimase inițial.

După evaluare, medicii au considerat că o pot trata la Iași și nu mai e cazul să fie transferată la București, la Spitalul „Grigore Alexandrescu”. I-au aplicat un pansament special pentru a minimaliza riscul de contaminare și care ar fi bine să fie intact 72 de ore. În cazul transportului spre un alt spital, pansamentele cu presiune negativă ar trebui scoase, existând astfel riscul unei infectări. După acest interval de timp se va face o nouă evaluare și stabili dacă fetiță va fi transferată în Capitală.

Cei doi copii s-au opărit ieri, după ce o oală cu ciorbă s-a răsturnat peste ei. Părinții erau cu ei în camera, dar nu au apucat să reacționeze. Poliția a deschis un dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite