Iași: Doi preoți și șase măicuțe din corul Episcopiei Romano-Catolice din Iaşi au COVID-19

Focar de coronavirus la Catedrala Româno-Catolică din Iași. Opt membri ai corului, doi preoți și șase măicuțe, au fost depistați pozitiv și au fost internați în spital.

08 Iunie 2020, 15:26 (actualizat 08 Iunie 2020, 19:35) |
Focar de COVID-19 la Catedrala Romano-Catolică din Iași
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Preotul care cânta la orgă a bănuit că este infectat cu COVID-19 după ce a intrat în contact cu o persoană bolnavă.

A alertat episcopii și a fost imediat testat. Rezultatul a ieșit pozitiv, așa că și ceilalți membri ai corului, dar și episcopii ,au fost testați.

Preotul dirijor, organistul și șase măicuțe care locuiesc în așezământul monahal s-au îmbolnăvit.

Corul catedralei româno-catolice fusese înființat în perioada stării de urgență pentru a susține sujbele care au fost transmise online pentru credincioși.

„În perioada stării de urgență (continuând și în perioada Stării de Alertă) s-a creat un cor pentru susținerea rugăciunilor și a cântărilor la sfintele Liturghii celebrate la catedrala catolică din Iași (și transmise on-line și la Televizor), un cor format din surorile care locuiesc în așezământul monahal de lângă catedrală, fiind dirijate și acompaniate la orgă de doi preoți de la parohia catedralei. În momentul în care organistul bănuia că a fost infectat cu noul coronavirus (intrând în contact cu o persoană care a fost depistată pozitiv), a făcut testul pentru COVID-19 și a ieșit pozitiv. Imediat au fost luate măsurile urgente pentru depistarea altor posibile cazuri, pentru a nu pune în pericol siguranța și sănătatea enoriașilor și a celor cu care preoții de la parohie și de la Episcopia Catolică din Iași pot intra în contact”, se arată în comunicatul Episcopiei Catolice din Iași.

 

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 15°C 16°C
IASI 11°C 14°C
CLUJ 8°C 11°C
CONSTANTA 12°C 12°C
CRAIOVA 12°C 12°C
BRASOV 8°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI