TELEJURNAL REGIONAL

Iași: Cadouri pentru veterani, de Ziua Veteranilor de Război

Cadouri pentru veteranii din județul Iași din partea Ministerului Apărării Naţionale şi Asociaţiei “Alături de eroi”. Campania "Alături de veterani" se adresează celor 2610 veterani din toată țara, dintre care 263 sunt din județul Iași, dar și celor 8 din Republica Moldova. Acţiunea a fost posibilă prin implicarea mediului de afaceri și a societăţii civile şi a fost organizată cu ocazia Zilei Veteranilor de Război care are loc pe 29 aprilie.

29 Aprilie 2021, 11:00 (actualizat 30 Aprilie 2021, 18:32) |
Alaturi de veterani
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Neculai Chirica era proaspăt elev al Şcolii Militare pentru Aviaţie de la Bobocu când a izbucnit războiul. Acum are aproape 95 de ani şi zilnic merge câţiva kilometri pe jos pentru a-şi menţine condiţia fizică.

Vasile Crâşmaru abia împlinise 17 ani şi a plecat voluntar împreună cu doi tineri din Ţibăneşti.

Miercuri şi joi, alţi aproape 300 de veterani din judeţul Iaşi au primit vizita militarilor din Batalionul 151 Infanterie “Războieni”și ai Centrului Militar Zonal Iași.

Ziua Veteranilor de Război este sărbătorită în fiecare an pe 29 aprilie, în semn de recunoaştere a meritelor acestora pentru apărarea independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi a intereselor României.

Această dată aminteşte de ziua în care, în anul 1902, regele Carol I a promulgat Înaltul Decret prin care a fost instituit, pentru prima dată, titlul de ''veteran de război''.

Vezi și TVR: Campania „Eroii din război" începe azi, de Ziua Veteranilor, pe TVR 1

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN TELEJURNAL REGIONAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 17°C 19°C
IASI 13°C 19°C
CLUJ 13°C 15°C
CONSTANTA 15°C 15°C
CRAIOVA 16°C 17°C
BRASOV 13°C 15°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI