Iași: Studenții Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, în cămine și amfiteatre câte șapte săptămâni

Cu mai puțin de o lună până la începerea anului universitar, instituțiile de învățământ superior trebuie să stabilească cum vor fi cazați studenții în cămine. La Iași, Universitatea de Științe Agricole a hotărât deja: tinerii vor sta câte 7 săptămâni, prin rotație.

04 Septembrie 2020, 08:40 (actualizat 04 Septembrie 2020, 08:46) Știrile TVR |
În cămine și amfiteatre, câte șapte săptămâni
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Consiliul de Administraţie al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Iaşi a anunţat că anul universitar 2020-2021 va începe pe 14 septembrie, pentru toate formele de învăţământ, primul semestru urmând să se desfăşoare atât online, cât şi faţă în faţă.

În primele şapte săptămâni din semestrul I, studenţii din anii I şi II vor fi prezenți în sălile de curs și vor efectua activităţi didactice practice precum laboratoare şi seminarii, iar studenţii din anii III şi IV vor efectua aceste activităţi didactice online. În ultimele şapte săptămâni din primul semestru se va face rocadă.

Pentru a respecta măsurile de protecţie și locurile din căminele studenţeşti s-au micşorat condiderabil.

Referitor la învățământul la distanţă, s-a decis ca toate activităţile didactice pentru studenţii de la ciclul de licenţă, învăţământ la distanţă, să se realizeze majoritar online, aceştia urmând a fi convocaţi de două-trei ori la sediul facultăţilor pentru a participa la cursuri.

Conducerea instituţiei a constatat că nu poate face invăţământ de calitate doar online. La Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară sunt aproximativ 5000 de studenţi. Cazările în cămine vor începe pe 12 septembrie.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 27°C
IASI 28°C 20°C
CLUJ 25°C 17°C
CONSTANTA 27°C 23°C
CRAIOVA 26°C 22°C
BRASOV 26°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI