Iași: Introducere în Online pentru profesorii de la sate care până acum nu aveau nici adresă de e-mail

Profesorii trebuie să se adapteze pe ultima sută de metri, iar schimbarea nu e uşoară. Sute de profesori care nu aveau până zilele trecute nici măcar adresă de email vor trebui să înveţe până la începerea anului şcolar cum să le predea elevilor online.

03 Septembrie 2020, 07:38 (actualizat 03 Septembrie 2020, 08:26) |
Introducere in online pentru profesori
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

În judeţul Iaşi unii profesori nu au avut până zilele trecute adrese de email. Sunt localităţi în care învăţământul online nu poate fi realizat pentru că nu există Internet decât în şcoală. Printre acestea se numără comunele Popeşti şi Mădârjac.

Directorii unor școli din județ doresc că profesorii să se perfecţionează în folosirea sistemului educaţional online . Ei au solicitat Casei Corpului Didactic "Spiru Haret" inițierea unor asemenea cursuri pentru dascăli. Astăzi în comuna Tătăruși reprezentanții Casei Corpului Didactic se întâlnesc cu profesorii pentru a le explică ce înseamnă sistemului educaţional online.

Participanții vor purta măști și vor fi luate toate măsurile pentru respectarea distanțării fizice.Următoarele întâlniri vor fi organizate doar în mediul online.

Primele cursuri au început pe 1 septembrie. 30 de profesori de la şcolile din satele ieşene Domniţa şi Tibana au vrut să afle cum pot să utilizeze platformele educaţionale care se folosesc la lecţiile online. Ei se numără printre puţinele cadre didactice din judeţ care au primit tablete din partea Ministerului Educaţiei.

Conducerea Casei Corpului Didactic "Spiru Haret" din Iaşi spune că aceste cursuri se realizează în funcţie de solicitările directorilor de şcoli. Până acum au fost instruiţi 300 de profesori.

Alți 30 de profesori din comună Tătăruşi vor începe cursurile. Ei au primit tablete din partea autorităţilor locale. Din cauza pandemiei celelate cursuri de perfecţionare organizate în fiecare toamnă de ISJ Iaşi au fost suspendate.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 12°C
IASI 11°C 9°C
CLUJ 10°C 9°C
CONSTANTA 13°C 12°C
CRAIOVA 11°C 11°C
BRASOV 11°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI