Iași: Introducere în Online pentru profesorii de la sate care până acum nu aveau nici adresă de e-mail

3 septembrie 2020, 07:38

În judeţul Iaşi unii profesori nu au avut până zilele trecute adrese de email. Sunt localităţi în care învăţământul online nu poate fi realizat pentru că nu există Internet decât în şcoală. Printre acestea se numără comunele Popeşti şi Mădârjac.

Directorii unor școli din județ doresc că profesorii să se perfecţionează în folosirea sistemului educaţional online . Ei au solicitat Casei Corpului Didactic „Spiru Haret” inițierea unor asemenea cursuri pentru dascăli. Astăzi în comuna Tătăruși reprezentanții Casei Corpului Didactic se întâlnesc cu profesorii pentru a le explică ce înseamnă sistemului educaţional online.

Participanții vor purta măști și vor fi luate toate măsurile pentru respectarea distanțării fizice.Următoarele întâlniri vor fi organizate doar în mediul online.

Primele cursuri au început pe 1 septembrie. 30 de profesori de la şcolile din satele ieşene Domniţa şi Tibana au vrut să afle cum pot să utilizeze platformele educaţionale care se folosesc la lecţiile online. Ei se numără printre puţinele cadre didactice din judeţ care au primit tablete din partea Ministerului Educaţiei.

Conducerea Casei Corpului Didactic „Spiru Haret” din Iaşi spune că aceste cursuri se realizează în funcţie de solicitările directorilor de şcoli. Până acum au fost instruiţi 300 de profesori.

Alți 30 de profesori din comună Tătăruşi vor începe cursurile. Ei au primit tablete din partea autorităţilor locale. Din cauza pandemiei celelate cursuri de perfecţionare organizate în fiecare toamnă de ISJ Iaşi au fost suspendate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite