Iași: Cursă contracronometru pentru salvarea a doi cu vârste de până în doi ani, care au suferit arsuri grave după ce s-au opărit cu ciorbă

27 februarie 2021, 19:20

ACTUALIZARE Fetiţa de 1 an şi 9 luni care a suferit arsuri grave pe o mare parte din suprafaţa corporală după ce s-a opărit cu ciorbă nu poate fi transferată la Bucureşti din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, a declarat coordonatorul SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu. Potrivit acesteia, copilul a suferit arsuri de gradele II şi III pe aproximativ 80% din corp. Din cauza gravităţii arsurilor şi a durerilor insuportabile, copilul a fost anesteziat, intubat şi ventilat mecanic. Fetiţa a fost transferată la Iaşi în cursul zilei de sâmbătă cu elicopterul SMURD de la Spitalul din Huşi, urmând să fie trimisă, ulterior, spre Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti. Din cauza condiţiilor meteo, transferul nu a mai fost posibil, deocamdată.

Accidentul a avut loc loc în această după amiază, într-un sat din județul Vaslui, unde s-au întâlnit familiile celor doi copii. Nu se știe încă în ce împrejurări, fetița și băiatul de vârste apropiate, de 1 an și 8 luni, respectiv 1 an și 9 luni, ar fi ajuns să răstoarne oala cu ciorbă fierbinte.

Părinții nu au mai așteptat ambulanța și i-au dus chiar ei la spitalul din Huși. Din primele evaluări, fetița are arsuri de gradele 2 și 3 pe 90 la sută din suprafața corporală, iar băiatul a suferit arsuri pe 6 la sută din suprafața corporală. Fetița a fost adusă cu elicopterul Smurd la Spitalul de Pediatire din Iași, iar în urma evaluării specialiștii de aici vor stabili dacă rămâne internată sau va fi transferată la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală.

Băiețelul este internat la secția de Pediatrie din Iași . Poliția va stabili cum anume s-a întâmplat nenorocirea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite