TELEJURNAL REGIONAL

Iași: Autoritățile sunt surde la solicitările cetățenilor-studiu

Un vechi proverb românesc spune că “Degeaba dai legi, dacă nu ţii seama de ele”. Este şi cazul mai multor primării din judeţele Iaşi şi Vaslui care încalcă legea privind accesul mijloacelor de informare în masă la informaţiile de interes public. Un proiect ambiţios îşi propune să implice 2000 de tineri care vor monitorize activitatea administraţiei publice printr-o colaborare transparență.

01 Aprilie 2021, 12:50 (actualizat 01 Aprilie 2021, 12:52) |
Autoritati surde la nevoile cetatenilor
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Conform unor studii făcute în majoritatea comunelor din judeţul Iaşi comunicarea între cetăţeni şi autorităţile locale este deficitară. În ciuda faptului că legea nr. 544 obligă instituţiile publice să comunice din oficiu informaţii de interes general, de pe paginile de internet lipsesc documentele adoptate în consiliile locale, rapoartele de activitate ale primarilor şi achiziţiile publice.

Fundaţia Corona şi Asociaţia de Dezvoltare Rurală Cepleniţa au iniţiat proiectul Agenda Comunităţii. 2000 de tineri cu vârste cuprinse între 14 şi 35 de ani, din 20 de comune din judeţele Botoşani, Iaşi şi Vaslui, vor fi instruiţi să influenţeze politicile publice.

Studiile arată că doar 11, 34% dintre primăriile din mediul rural răspund solicitărilor formultate de cetăţeni. De cele mai multe ori, şedinţele de consiliu se fac în spatele uşilor închise.

Proiectul Agenda Comunităţii se va desfăşura pe o perioadă de 24 de luni şi este finanţat prin fonduri norvegiene.

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 13°C 18°C
IASI 15°C 18°C
CLUJ 13°C 14°C
CONSTANTA 13°C 15°C
CRAIOVA 15°C 18°C
BRASOV 11°C 13°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI