IAȘI | Secțiile ATI s-au aglomerat iar. Creșterea numărului de îmbolnăviri este pusă pe seama mutațiilor virusului SARS CoV 2, dar și a nerespectării regulilor de distanțare

10 martie 2021, 09:38

Doar 4 locuri mai erau libere ieri la prânz dintr-un total de 46 în spitalele din județul Iași. Și paturile destinate formelor medii și grave de boală  sunt ocupate în proporție de peste 50%. Încurajați de raportările în scădere de la sfârşitul lunii februarie, oamenii au început să socializeze ceva mai mult şi să poarte din ce în ce mai rar măştile de protecţie în aer liber. Creşterea numărului de îmbolnăviri este pusă și pe seama mutațiilor virusului SARS CoV 2, dar și a nerespectării regulilor de distanțare.

Medicii ieșeni se tem de supraaglomerarea spitalelor destinate bolnavilor de COVID-19. Deja 301 din cele 498 de paturi pentru formele medii și grave de boală sunt ocupate. Doar în ultimele 24 de ore, în județul Iași au fost depistaţi pozitiv 143 de ieşeni, din cei 1.023 testaţi.

Creșterea numărului de îmbolnăviri este pusă pe seama mutațiilor virusului SARS CoV 2, dar şi a nerespectării regulilor de distanțare.

De la începutul campaniei de vaccinare au fost imunizați peste 94.000  ieșeni, dintre care o treime cu ambele doze.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite