IAȘI | Fetițe intoxicate, după ce au fost spălate pe cap cu o substanță pentru deparazitarea animalelor. Copilele sunt în stare bună și vor rămâne sub supravegherea medicilor

6 iunie 2021, 14:29

Cele trei fetițe din județul Iasi intoxicate cu o substanță folosită pentru deparazitarea animalelor sunt în stare bună, după o noapte petrecută la spital. Bunicii din satul ieşean Jigoreni au vrut să le scape de păduchi. Este al doilea caz în mai puţin de 10 zile în care se folosesc astfel de metode. Cel din comuna braşoveană Ungra s-a încheiat tragic – toate cele trei surori au murit intoxicate.

Copiii din satul Jigoreni, comuna Țibănești, au fost internați de urgență la Spitalul Sf. Maria din Iași, sâmbătă seară. Cele trei fetițe – de 6, 8 și 11 ani – au fost spălate pe cap cu o substanță de uz veterinar, folosită la vaci, oi și câini. Aveau păduchi, iar mama lor a considerat că substanța de deparazitare a animalelor le va scăpa și pe ele de paraziți.

Fetițele au fost transportate la spital cu o autospecială de victime multiple. Ele vor rămâne o perioadă sub supravegherea medicilor din Iași.

Medicii atrag atenția că substanțele destinate deparazitării animalelor nu trebuie folosite niciodată pentru oameni, cu atât mai puțin pentru copii.

Mai mult, nici gazul folosit de multe ori în cazul păduchilor la copii nu este indicat. Chiar dacă nu este foarte toxic, poate produce iritații, alergii și chiar leziuni ale pielii capului. În prezent există în farmacii produse speciale împotriva păduchilor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite