Hunter Biden anunţă că este vizat de o investigaţie federală de natură fiscală

10 decembrie 2020, 10:21

Într-un comunicat transmis de echipa de tranziţie a preşedintelui-ales, Hunter Biden afirmă că a aflat despre această anchetă marţi. „Tratez foarte serios acest caz, dar sunt încrezător că o analiză profesionistă şi obiectivă asupra acestor probleme va demonstra că mi-am gestionat în mod adecvat şi legal activităţile, inclusiv cu ajutorul consilierilor fiscali profesionişti”, afirmă Hunter Biden în comunicat.

Hunter Biden a fost criticat frecvent de preşedintele Donald Trump şi de aliaţii acestuia, care l-au acuzat că a profitat de conexiunile sale politice. Donald Trump şi susţinătorii săi au denunţat, fără dovezi, presupuse acte de corupţie asociate activităţilor pe care Hunter Biden le-a desfăşurat în Ucraina în perioada în care tatăl său, Joseph Biden, era vicepreşedinte al SUA.

Ancheta federală care vizează activităţile lui Hunter Biden este coordonată de Biroul procurorului statului american Delaware. Cazul reprezintă un moment dificil pentru Joseph Biden, care îşi formează viitoarea echipă guvernamentală. Persoana pe care Joseph Biden o va numi în funcţia de procuror general ar putea supraveghea investigaţia care îl vizează pe Hunter Biden, dacă procedura va mai fi activă după data de 20 ianuarie 2021, când va începe mandatul noului preşedinte american.

„Preşedintele-ales, Joseph Biden, este foarte mândru de fiul său, care s-a confruntat provocări dificile, inclusiv cu durele atacuri personale din ultimele luni, dar din care a ieşit mai puternic”, anunţă echipa de tranziţie.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite