Hunedoara: Scăpat miraculos dintr-un incendiu, câinele Haiduc îşi caută un stăpân

Câinele Haiduc îşi caută un stăpân / ISU Hunedoara
Câinele Haiduc îşi caută un stăpân / ISU Hunedoara
19 decembrie 2022, 17:09

Incendiul a izbucnit la o afumătoare din Uricani şi l-a surprins pe câinele Haiduc legat cu lanţul la mai puţin de un metru de flăcări, astfel că acestea i-au cuprins şi o parte din blană.

„Când au ajuns colegii noştri de la Garda de Intervenţie Lupeni la el, căţelul avea blana arsă pe alocuri şi nu mai avea putere să se zbată pentru a se elibera. Nu mai putea nici să latre, fiind copleşit de căldura infernală. Însă o lovitură precisă a unei răngi Halligan a zdrobit numaidecât zalele lanţului şi, în câteva clipe, Haiduc era deja în braţele pompierilor salvatori, cu ochii umezi, dar nu de la apa folosită pentru stingerea incendiului, ci de lacrimi. Sentimentul de teamă profundă îi dispăruse, ca şi cum ar fi înţeles că de acum nimic rău nu i se mai poate întâmpla”, au notat pompierii militari pe pagina de Facebook a ISU Hunedoara.

După ce au scos câinele din zona focului, pompierii au chemat un tehnician veterinar, care i-a acordat îngrijirile necesare, chiar la locul intervenţiei.

Faptul că Haiduc a fost salvat la timp, înseamnă că Cineva a vrut ca el să trăiască. Şi suntem siguri că ochii lui blânzi vor mişca inima cuiva şi va avea un nou stăpân, cât de curând„, au concluzionat pompierii militari.

Câinele Haiduc îşi caută un stăpân

Până când se va găsi un nou stăpân pentru Haiduc, acesta a fost dus la adăpostul de stat pentru câini din Uricani, unde este îngrijit şi primeşte tratament pentru rănile suferite.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă