Hunedoara: Trei muncitori au murit, după ce un mal de pământ s-a surpat peste ei

4 noiembrie 2017, 12:54

Accidentul s-a produs dimineață în zona Peștera Bolii, aproape de municipiul Petroșani. Mai mulți muncitori lucrau la un pod de cale ferată. La un moment dat, trei dintre ei au fost îngropați de vii sub un mal de pământ care s-a surpat. Imediat s-a dat alarma, iar salvatorii au intervenit cu utilaje speciale pentru a scoate victimele.

La scurt timp, unul dintre muncitorii prinși sub pământ și pietre a fost declarat mort. Iar câteva ore mai târziu s-a anunțat și decesul celorlalți doi. Misiunea a fost deosebit de riscantă și pentru salvatori.

Muncitorii nu erau angajați ai CFR, ci ai unor firme care subcontractaseră lucrarea la terasament. Procurorii au deschis dosar penal. Iar Inspectoratul Teritorial de Muncă a declanșat o anchetă pentru a stabili condițiile de lucru și dacă au fost respectate normale de protecție.

O comisie specială condusă de un secretar de stat din Ministerul Transporturilor va analiza cauzele care au dus la această tragedie. Vor fi verificate toate șantierele din subordinea instituției.

 

ACTUALIZARE ora 16.00 Cei trei muncitori care lucrau sâmbătă la un pod de cale ferată în zona Peștera Bolii, la intrarea în municipiul Petroșani, au decedat după ce au fost prinși sub un mal de pământ, a declarat, pentru AGERPRES, inspectorul șef al ITM Hunedoara, Adrian Bozdog.

„Din păcate, cele trei victime au decedat. Cei trei muncitori executau o lucrare la un pod al CFR, când au fost surprinși de prăbușirea unui mal de pământ. În cauză vom deschide o anchetă pentru accident colectiv de muncă”, a explicat inspectorul șef al ITM Hunedoara.

Potrivit primelor date ale ITM Hunedoara, muncitorii erau angajați ai unei firme din Onești, județul Bacău, inspectorii de muncă efectuând verificările necesare în asemenea situații.

ACTUALIZARE Telejurnal ora 14.00 Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat: La acest moment mai sunt două persoane prinse. Trebuie lucrat cu mare atenție, să nu avem salvatori surprinși de o nouă surpare de pământ și bolovani. Există și echipaje medicale la fața locului.

Reprezentant al ISU Hunedoara, maior Claudiu Iacob: Două persoane sunt încă prinse. Cea de-a treia persoană avea prins doar piciorul dar a fost declarată decedată. Se acționează pentru îndepărtarea pământului, bucăților de stâncă și extragerea celor două victime.

Inspector-şef al ITM Hunedoara, Adrian Bozdog: Am început ancheta, am ridicat documentele legate de muncitorii aflați la fața locului. E prematur să vă spun dacă au fost încălcate normele de protecția muncii. Dosarul va fi înaintat procuraturii pentru definitivarea cercetărilor.

ACTUALIZARE 13.10 Unul dintre muncitori a murit, a declarat Claudiu Iacob, de la ISU Hunedoara.

Secretarul de stat Raed Arafat: Este o tragedie, deja avem un decedat declarat. Mai sunt cei doi prinși sub malul de pământ și bolovani. Misiunea are și riscuri pentru salvatori. Intervenția a fost foarte rapidă.

ACTUALIZARE Unul dintre muncitori este prins până la brâu de pământ, bolovani și bucăți de stâncă și este inconştient. Ceilalți doi bărbați sunt acoperiți total de pământ, relatează Agerpres.

Două autospeciale de stingere cu module de descarcerare şi o ambulanţă SMURD intervin.

Un echipaj de salvatori acţionează cu accesorii de descarcerare grea, asigurare şi stabilizare, care permit derularea misiunilor de căutare-salvare în medii greu accesibile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă