Hunedoara: 7 persoane, printre care 2 copii, rănite într-un accident pe DN 7 între Deva și Ilia

21 iulie 2018, 11:29

ACTUALIZARE Fetiţa de opt ani, grav rănită în accident, a fost transportată la un spital de copii din Timişoara pentru continuarea îngrijirilor medicale, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara.
Fetiţa era pasageră într-un autoturism înmatriculat în Austria, în aceeaşi maşină aflându-se alte patru persoane care au fost rănite uşor. Dintre cei cinci ocupanţi ai autovehiculului, patru sunt cetăţeni austrieci, iar al cincilea, o fată de 12 ani, este cetăţean român.

 

Potrivit primelor informaţii ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, trei dintre răniţi au rămas blocaţi în maşini, fiind nevoie de intervenţia echipelor de descarcerare pentru a putea fi scoşi din autovehicule.

Pentru salvarea victimelor, care prezintă traumatisme, la locul accidentului au fost mobilizate şase echipaje ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi SMURD, alături de pompieri militari de la unităţile din Deva şi Ilia.

„Răniţii au fost preluaţi de echipajele medicale şi transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) Deva. Răniţii au vârstele cuprinse între 8 şi 62 de ani”, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Victimele accidentului prezintă diferite traumatisme, unele fiind localizate în zona toracelui, abdomenului, fracturi şi contuzii, conform evaluărilor făcute de medicii de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Hunedoara.

„Fetiţa de opt ani prezintă plăgi tăiate în regiunea inghinală, iar fata de 13 ani are un traumatism cranian şi plăgi contuze frontal”, a precizat purtătorul de cuvânt al SAJ Hunedoara, dr. Călin Dumitrescu.

Accidentul a fost cauzat de şoferul unui autoturism înmatriculat în Austria care a intrat pe contrasens într-o zonă nepermisă, tamponându-se frontal cu o maşină înmatriculată în Germania, condusă regulamentar, a informat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Hunedoara.

„Din primele cercetări rezultă faptul că un autoturism înmatriculat în Austria, care circula pe direcţia de mers Arad – Deva, a intrat pe contrasens, depăşind linia continuă, intrând in coliziune frontală cu un alt autoturism înmatriculat în Germania, care circula regulamentar din direcţie opusă, respectiv Deva-Arad”, precizează IPJ Hunedoara.

Circulaţia rutieră pe DN 7, blocată pe ambele sensuri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite