Hugh Grant, nepoliticos sau doar britanic tipic? Dezbateri aprinse după răspunsurile neconvenționale date de actor la Premiile Oscar

Ashley Graham și Hugh Grant la Premiile Oscar 2023
Ashley Graham și Hugh Grant la Premiile Oscar 2023
15 martie 2023, 12:15

Celebrul actor Hugh Grant a devenit viral în social media pentru răspunsurile sale evazive într-un scurt interviu pe care i l-a luat modelul Ashley Graham, interacțiune numită pe rețelele de socializare „delicios de incomodă”.

Întrebat de Graham dacă are vreun favorit sau și-ar dori să câștige cineva anume, Grant a răspuns laconic: „Nu am niciun favorit”.

Schimbând subiectul spre modă, Graham l-a întrebat pe Grant  ce designer poartă.  „Doar costumul meu”, a răspuns Grant, implacabil. Graham a insistat, întrebând cine l-a făcut, „Nu-mi amintesc. Croitorul meu”, a venit răspunsul lui Grant.

Graham a încercat apoi o conversație despre filmul difuzat de Netflix  „Glass Onion: A Knives Out Mystery”, în care joacă și actorul britanic. Grant nu s-a dezmințit nici de această dată și a răspuns minimizându-și rolul: „Ei bine, abia apar în film. Joc cam trei secunde.”

Graham nu s-a lăsat descurajată și a insistat: „Dar totuși, ai apărut și te-ai distrat, nu?”

„Aproape”, a replicat Grant.

Clipul a fost vizionat de mii de ori pe rețelele de socializare, cu reacții diferite din partea americanilor și britanicilor.

În timp ce pentru americani aceste răspunsuri au părut complet nepoliticoase, pentru britanici sunt mai degrabă normale, scrie The Washington Post.

„Americanii sunt atât de supărați pe Twitter că Hugh Grant dă un interviu care este absolut normal la orice eveniment britanic”, a comentat un internaut, apărând comportamentul lui Grant.

„Hugh Grant nu vrea să fie nepoliticos, dar așa se întâmplă când ești britanic și te confrunți cu extrovertiți americani absurd de entuziaști”, a scris un altul.

Umorul britanic – de la Monty Python la umorul sec al lui Ricky Gervais – a fost adesea privit drept „ciudat, sarcastic și autodepreciant”, a declarat Sarita Malik, profesor de mass-media și cultură la Universitatea Brunel din Londra, într-un interviu.

Interviul lui Grant de la Oscaruri „este un caz clasic în care diferite simțuri ale umorului se ciocnesc și sunt interpretate diferit”, spune Malik. Grant, a adăugat ea, și-a făcut o carieră „jucându-se cu această idee de chintesență britanică. Personajul său este un amestec tipic de farmec și  atitudine morocănoasă”.

O altă ciocnire culturală a avut loc atunci când Graham l-a întrebat pe Grant care este lucrul său preferat în legătură cu participarea la Oscaruri.

„Este fascinant. Întreaga umanitate este aici – este Bâlciul Deșertăciunilor (Vanity Fair în orginal, n.r)”, a glumit Grant, făcând referire la romanul din 1847 al scriitorului britanic William Makepeace Thackeray, care satirizează egoismul galopant, clasele sociale și consumerismul.

„A, este vorba despre Vanity Fair, da, acolo ne relaxăm și ne distrăm puțin”, a aprobat Graham, presupunând că Grant vorbește despre legendara petrecere de după Oscar găzduită de revista Condé Nast.

A fost „cam pretențios din partea lui să facă o astfel de referință în acest context”, a scris un  internaut.

Alții s-au întrebat de ce Grant s-a deranjat să participe sau să fie intervievat dacă avea un asemenea dispreț față de eveniment.

„Nu înțeleg acest lucru din partea lui Hugh Grant. Dacă nu vrei să fii intervievat, nu lua microfonul, zâmbește politicos și continuă să mergi. Felicitări lui Ashley Graham pentru că a încercat în repetate rânduri să scoată ceva interesant de la el”, a comentat altcineva.

Mai ales internauții americani au aplaudat eforturile lui Graham de a face un interviu cu Grant.

„Îmi pare foarte rău că Hugh Grant a fost atât de incredibil de lipsit de respect și nepoliticos cu tine. Te salut pentru că ți-ai păstrat calmul”, a scris un admirator al lui Graham pe Twitter.

„Chiar a încasat loviturile & a continuat să se ridice și să meargă. Respect”, a comentat un altul.

Fără să se descurajeze, Graham a terminat în același spirit vesel interviul. „Mi-a făcut plăcere să vorbesc cu tine”, i-a spus ea lui Grant cu un zâmbet – o performanță despre care unii comentatori au spus că ar trebui să-i aducă un premiu pentru cea mai bună actriță.

Graham însăși a fost întrebată despre interviu de către un fotograf TMZ și a răspuns: „Știți ceva? Mama m-a învățat să ucid oamenii cu bunătate, așa că asta fac.”

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite