Hrăniţi cu zahăr la linguriţă. OMS atrage atenţia asupra alimentelor pentru bebeluşi care conţin zahăr

24 iulie 2019, 19:34

Din comoditate, uneori din lipsa de informare, sau neatenție, mulți părinți aleg varianta ușoară în momentul în care încep diversificarea alimentației copiilor. Cumpără alimente deja preparate din hipermarketuri, sau farmacii, fără să își dea seama că astfel, sănătatea copiilor lor poate avea de suferit.

Sub vârstă de un an, categoric nu se administrează zahăr, nu se administrează sare. Trebuie să avem grijă să administrăm alimente naturale de bună calitate, întotdeauna procesate termic, piureurile de legume și fructele proaspete”, spune medicul pediatru Valeria Herdea.

Studii recente făcut de Organizația Mondială a Sănătății în 4 orașe, Viena, Sofia, Budapesta și Haifa, pe aprope 8000 de alimente și băuturi pentru bebeluși, au demonstrat că multe dintre acestea conțin cantități mari de zahăr. Specialiștii cer acum revizuriea criteriilor în ceea ce privește alimentația nou-născuților.

Chiar și alimentele pe care le considerăm sănătoase, cum sunt iaurturile, cerealele, biscuiții și piureurile din fructe, pot conține zahăr. De aceea medicii spun că ar trebui să ne uităm cu atenție pe etichetă, înainte de a le cumpără pentru bebeluși.

Aceleași studii ale Organizației Mondiale a Sănătății au demostrat că o treime dintre produsele verificare au scris pe etichetă că au zahăr din concentrat din suc de fructe, sau alți îndulcitori și conservanți.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite