Hrana viitorului: plantele rezistente la secetă și salinitate mare

1 iulie 2017, 17:40

Când vine vorba despre o eventuală criză alimentară globală, soluția acestei probleme vine din trecut. Plante ca talpa gâștei, mai sofisticat spus quinoa, ar putea deveni alternativa la carne.

Ferma din sudul Italiei studiază condițiile în care pot fi cultivate asemenea plante bogate în proteine. Încă din anii 60, alimentația occidentală are la bază carnea. Dar, pe măsură ce crește cererea de hrană, experții caută aici alternative la proteienele de calitate.

În timp ce o plantă normală nu reușește să se adapteze la diverși factori de stres, talpa gâștei sau quinoa, a trecut cu succes testul saramurei. De obicei, legumele, arborii sau florile nu rezistă la apă sărată. De ce ar face cineva un asemena test?

Fermierul vrea sa fie sigur că va cultiva o plantă care îi va aduce beneficii. Puțină lume știe ce înseamnă quinoa, așa că, la un restaurant din regiune, bucătarul pregătește o supă de quinoa, fasole și linte.

Experții au remarcat și faptul că, după ce au fost cultivate aceste plante, nivelul de fertilitate a solului a crescut.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite