Hosni Mubarak, fostul preşedinte egiptean, a fost eliberat

14 martie 2017, 20:03

Parchetul de la Cairo a acceptat punerea în libertate a fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak, achitat la începutul luni martie de către Curtea de Casaţie. Mubarak fusese acuzat de uciderea a sute de manifestanţi în 2011, în cursul revoltei care a provocat îndepărtarea lui de la putere.

De la arestarea sa în 2011, Mubarak şi-a petrecut cea mai mare parte a timpului într-un spital militar, în regim de arest la domiciliu. El a fost condamnat la închisoare pe viaţă în iunie 2012, dar instanţa a dispus rejudecarea cazului.

În noiembrie 2014, un alt tribunal care îl rejudeca a decis în cele din urmă abandonarea acuzaţiilor aduse fostului preşedinte egiptean, însă Parchetul a făcut recurs.

La 2 martie, Curtea de Casaţie a confirmat renunţarea la acuzaţii. Aceasta a fost ultima procedură judiciară care îl vizează pe Hosni Mubarak, care timp de 30 de ani şi-a condus ţara cu mână de fier

Mubarak are 88 de ani şi este grav bolnav. De la arestare şi-a petrecut cea mai mare parte din timp într-un spital militar din Cairo, unde se află şi în prezent.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite