Horia Tecău, campion la dublu la US Open, alături de Rojer: Ne-am concentrat ca să mai adăugăm câte un punct, nu ne-am gândit la titlu

9 septembrie 2017, 13:21

„Munca grea este întotdeauna recompensată” – așa sună visul american trăit de Tecău și Rojer la US Open. Cu un singur set pierdut abia în semifinalele câștigate în fața liderilor mondiali Kontinen și Peers, Horia și Juls au cucerit al doilea lor „Mare Slem”, după triumful istoric de la Wimbledon în 2015, an în care au cucerit Turneul Campionilor ca să devină primii în lume.

Cu o revanșă de luat în fața lui Marc Lopez, spaniolul care alături de Nadal i-a spulberat visul de a deveni campion olimpic la Rio în 2016, Tecău a recunoscut emoția greu stăpânită a ultimului punct dintr-o finală antologică: „A fost dificil pentru mine să servesc, am trudit din greu ca să-mi păstrez serviciul în al doilea set. Adversarii au avut destule şanse şi a trebuit să lupt din greu ca să mi-l apăr. Am avut avantaj, 40-0 într-un ghem care apoi a devenit strâns până la 40-30”.

(w500) Horia TecÄ

Tecau depășește 4 milioane de dolari câștigați în carieră și revine în Top Ten-ul mondial care-l califică la Turneul Campionilor.

Jean Julien Rojer:  „Cheia întregii poveşti este aceea că trebuie să comunici şi să lupţi laolaltă în situaţiile în care eşti sub presiune. Uneori mă supăr foarte tare pe mine dar Horia mă încurajează. Acesta a fost punctul nostru forte. Am avut două săptămâni extraordinare. Am jucat bine în toate meciurile, inclusiv astăzi”

Horia Tecău: „Ne-am concentrat mereu ca să mai adăugăm câte un punct, nu ne-am gândit la titlu, ci doar să facem câte un punct ca să se întâmple”.

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer au câștigat vineri seara finala probei de dublu masculin de la US Open, împotriva perechii spaniole Feliciano Lopez/Marc Lopez, cu 6-4, 6-3. Este primul titlu obținut de un român la turneul de mare șlem de la Flushing Meadows, după cel obținut de Ilie Năstase, în 1975, tot la dublu, și la simplu, în 1972.

(w500) Horia TecÄ

Daca Nadia Comăneci a fost la New York, iar Tiger Woods și Robert Redford în tribunele Centralului „Arthur Ashe”, Simona Halep a trăit finala istorica a lui Tecău în compania lui Marius Copil, Stelea şi Contra, pe terasa clubului lui Ion Ţiriac din Bucureşti.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite