Hocheistul rus Ivan Fedotov, sportiv al Philadelphia Flyers, a fost reținut și trimis într-o bază militară din Arctica

Foto: Twitter
Foto: Twitter
4 iulie 2022, 14:38

Fedotov, în vârstă de 25 de ani, a fost reținut vineri la Sankt Petersburg la cererea parchetului militar, potrivit site-ului de știri Fontanka.ru.

Sportivul ar fi fost internat în spital după ce s-a îmbolnăvit de gastrită indusă de stres, potrivit avocatului său.

„Se presupune că Ivan a fost trimis noaptea de la spital la Severomorsk”, a declarat avocatul Alexei Ponomaryov pentru site-ul sports.ru.

Orașul închis Severomorsk, cu o populație de 50.000 de locuitori, este situat în Peninsula Kola din Cercul Arctic și este baza administrativă a Flotei de Nord a Marinei Ruse.

„Ivan Fedotov se află deja în Severomorsk pentru serviciul militar”, a precizat agenția de știri TASS, citând o sursă de securitate anonimă.

„În legea noastră există o datorie militară. Deci orice comentariu emoționant în acest sens este absolut nepotrivit”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Președinției ruse, Dmitri Peskov.

Fedotov a semnat un contract cu Philadelphia Flyers în mai, după ce a fost selectat în draftul din 2015.

Contractul său cu CSKA, Clubul Sportiv Central al Armatei, s-ar fi încheiat pe 30 aprilie.

Liga rusă continentală de hochei (KHL) pare să fi șters data contractului lui Fedotov de pe site-ul său, care este încă accesibil în versiunea arhivată.

Purtătorul de cuvânt al CSKA a declarat vineri pentru Reuters că Fedotov „nu este legat prin obligații contractuale de clubul nostru”.

Fedotov a condus CSKA Moscova la titlul de campioană a KHL sezonul trecut și echipa olimpică a Rusiei în 2022, câștigând o medalie de argint la Jocurile de la Beijing.

„Suntem la curent cu informațiile legate de detenția lui Fedotov și investigăm situația”, a declarat directorul general al Flyers, Chuck Fletcher, într-un comunicat.

Afilierea trecută a CSKA la armata sovietică a însemnat că jucătorii săi erau considerați personal militar supus înrolării. Sustragerea de la serviciul militar se pedepsește cu până la șapte ani de închisoare în Rusia. Serviciul militar este obligatoriu pentru bărbații cu vârsta cuprinsă între 18 și 27 de ani în Rusia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite