Hoți români prinși în Spania. Gruparea infracțională acționa în Madrid și Guadalajara

10 august 2017, 19:47

Gruparea infracțională acționa în Madrid și Guadalajara. Erau specializați pe spargeri-fulger însă atent planificate.  În timp ce unii membrii ai grupării spargeau magazinele de bijuterii, alții se ocupau cu valorificarea acestor bunuri.  Forțau intrarea unei clădiri alăturate magazinului, apoi făceau o gaură în perete cu unelte speciale și pătrundeau nestingheriți în incinta spațiului comercial. Următorul pas era dezactivarea sistemelor de alarmă și pe parcursul nopții reușeau să golească seifurile folosindu-se de un aparat autogen.

Ancheta a început după ce polițiștii spanioli și-au dat seama că au de-a face cu o grupare internațională. Indiciile i-au condus pe agenții spanioli până la ascunzătoarea hoților, în România, la Bârlad. Oamenii legii din țara noastră au reușit  să rețină 4 dintre membrii grupării chiar înainte ca aceștia să plece din România.

În același timp au acționat și polițiștii spanioli, pentru a nu permite suspecților să își anunțe complicii de mișcările autorităților din cele două țări.

Polițiștii au găsit o parte din obiectele furate, chitanțe de vânzare a bijuteriilor, precum și documente care arată că suspecții trimiteau sume importante de bani din Spania către rudele lor de acasă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite