Hidrologii mențin avertizarea cod portocaliu de inundații pe Dunăre, în opt județe

25 martie 2018, 14:54

Apele Dunării au inundat 500 de hectare de pășuni și pădure în județul Olt, în localitățile Corabia şi Gârcov. Apa a ajuns şi la câteva saivane de oi. Fluviul mai are câtțva centimetri până să atingă cota de pericol în acea zonă.

De aceea, în Mehedinți, lacul de acumulare de la Porțile de Fier 1 a fost golit ca să preia unda de viitură și să nu se producă inundații catastrofale în Serbia. Asta spune convenția internațională de gestionare a fluviului la care a aderat România.

Apele Dunării au mai inundat 30 de hectare de pășune la marginea satului Cozia, din Mehedinți. Oamenii cred că aceste deversări sunt  necesare.

Deși acum apele nu mai depășesc cota de inundație, încă e în vigoare un cod portocaliu de inundații. Vremea caldă care se anunță nu prea e de ajutor. O nouă viitură s-ar putea produce și ar fi mai periculoasă pentru că deja debitul Dunării e aproape dublu.

Cotele apelor Dunării au crescut însă la Giurgiu unde au fost inundate 3000 de hectare de pădure și la Galați. Nu au depășit însă cota de inundații.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite