Hidrologii anunță depăşiri ale cotelor de apărare pe sectorul românesc al Dunării, de vineri dimineaţa

Hidrologii au emis, joi, o avertizare Cod galben de creşteri de niveluri şi debite, cu depăşirea cotelor de apărare, ce vizează sectorul românesc al Dunării.

 

11 Februarie 2021, 15:23 (actualizat 11 Februarie 2021, 15:31) Știrile TVR |
Dunărea

Astfel, conform Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), în intervalul 12 februarie, ora 6:00 - 19 februarie, ora 12:00, se vor înregistra creşteri importante de debite şi de niveluri pe Dunăre, sector aval de S.H.E.N. Porţile de Fier - amonte S.H. Giurgiu (judeţele: Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman şi Giurgiu).

Hidrologii menţionează că sectorul Dunării, aval Gruia, este apărat împotriva inundaţiilor prin lucrări de îndiguire.

"Pe baza informaţiilor actuale, nu se prognozează posibilitatea apariţiei unor probleme deosebite ca urmare a propagării viiturilor pe sectorul românesc al Dunării, dar este necesară o monitorizare atentă a evoluţiei situaţiei hidrometeorologice şi, respectiv, a comportării lucrărilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor", precizează INHGA.

Pe râul Crişul Alb este în vigoare o avertizare Cod portocaliu de fenomene hidrologice imediate, valabilă până vineri dimineaţa

Potrivit hidrologilor, în intervalul 11 februarie, ora 15:00 - 12 februarie, ora 6:00, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte, se pot produce în continuare creşteri importante de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de inundaţie, pe râul Crişul Alb - pe sectorul aferent S.H. Gurahonţ (judeţul Arad).

Avertizarea a fost transmisă către: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională "Apele Române", Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţia Bazinală de Apă Crişuri şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Arad.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 6°C
IASI 3°C 4°C
CLUJ 4°C 4°C
CONSTANTA 10°C 7°C
CRAIOVA 5°C 5°C
BRASOV 6°C 4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI