„Hersonul nostru” – Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a confirmat eliberarea orașului. Consilierul Mihailo Podoliak: Acum este important să le asigurăm o retragere la scară largă ocupanților ruși

11 noiembrie 2022, 20:16

„Lumea rusă” știe cum să… fugă efectiv. Din Kiev, din Harkov, din Herson. Acum este important să le asigurăm o retragere la scară largă ocupanților ruși – din Ucraina. De pe tot teritoriul nostru”, a scris consilierul prezidențial Mihailo Podoliak, ironizând retorica Moscovei, care a invocat mereu „regruparea” în loc să admită că a pierdut teritorii într-un război declanșat din voința lui Putin.

Dincolo de euforia de pe străzile din Herson, începe evaluarea crimelor și a distrugerilor comise de ruși.

Într-o localitate din apropierea orașului Herson au fost descoperiți 3 civili uciși.

Operatorul ucrainean de electricitate a anunțat că trupele de ocupație au distrus sistemul de distribuție aproape în întregime.

Ruşii au anunţat că au finalizat retragerea vineri dimineaţă, la ora 05.00, însa ucrainenii susţin că mulţi soldaţi ruşi au fost abandonaţi pe malul drept al Niprului şi le cer să se predea.

În satele din jurul oraşului Herson, ruşii au abandonat şi cantităţi importante de armament. Militarii ucraineni au găsit arme, muniţie şi lăzi întregi cu obuze.

VEZI și „Herson este Ucraina!”. Entuziasm fără margini, lacrimi de bucurie în orașul eliberat. „Soldații noștri raportează că au fost nevoiți să încetinească înaintarea pentru că sunt îmbrățișați atât de des”

În orașul Herson și în satele eliberate din regiune, armata ucraineană a fost așteptată cu bucurie și cu cântece patriotice.

Pe oriunde trec, militarii ucraineni arborează steagul național și încearcă să șteargă orice urmă a prezenței ruse.

„Astăzi avem veşti bune din sud. Zeci de steaguri ale Ucrainei flutură din nou unde le este locul în cadrul operaţiunii de apărare. 41 de aşezări au fost eliberate. Le mulţumesc eroilor care fac aceste câştiguri posibile”, a declarat inițial președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Un oficial rus a anunțat că niciun soldat rus nu a fost lăsat în urmă. Serviciul secret al Ministerului ucrainean al Apărării a subliniat însă pe canalul oficial de Telegram că foarte mulți militari ruși au fost abandonați de armata lor în timpul retragerii pe malul drept al regiunii Herson și îi somează să se predea imediat. Ucraina le garantează prizonierilor condiții de detenție care respectă Convenția de la Geneva.

VEZI și Principalul pod peste râul Nipru, din Herson, a fost distrus

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite