Herson: Militarii ucraineni îi arestează pe toți cei care au colaborat cu Moscova

13 octombrie 2022, 21:06

În regiunea Herson, la șase kilometri de linia frontului, mai multe orășele au fost recucerite de armata ucraineană, în ultimele săptămâni. Pe lângă normalizarea vieții de zi cu zi, după șapte luni de ocupație rusă, militarii ucraineni au și misiunea de a-i aresta pe localnicii care au colaborat cu oamenii Moscovei.

Armata ucraineană a arestat mai multe persoane, bănuite de colaborare cu militarii ruși.

”Pentru mâncare, de-asta le-a dat informaţii ruşilor”, spune Ruslan Ruha, comandant brigadă, armata ucraineană, despre un localnic.

Se crede că bărbatul își turna cunoscuții care îi vorbeau de rău pe ruși sau care puneau la cale diverse acțiuni de sabotaj împotriva noilor autorități, instalate abuziv.

La schimb, ar fi avut mână liberă să ia mâncare, gratis, din orice magazin. Până la urmă, acuzatul a recunoscut, dar spune că a făcut totul sub amenințare: ”Când cineva îţi pune arma la tâmplă, faci ce-ţi cere”, spune el.

Printre arestați se află și o femeie, acuzată că a avut o relație cu un militar rus de origine cecenă.

”Un militar cecen s-a îndrăgostit de mine. Aveam două variante, să fiu iubita lui sau să mă violeze ofiţerii ruşi”, susține ucraineanca acuzată că a colaborat cu ruşii.

Un militar ucrainean a replicat: ”O înţeleg, dar cred că putea să fugă din oraş. Mulţi au fugit, în pofida pericolelor. Pentru mine, cei care i-au ajutat pe ruşi sunt trădători”.

Zilnic, sunt arestați câțiva localnici în orașele sau așezările mai mici recucerite de armata ucraineană. Ei vor fi interogați de serviciile ucrainene de informații.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite