Hepatita severă de origine necunoscută se extinde. Primul caz de îmbolnăvire la un copil din Japonia

Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei
Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei
26 aprilie 2022, 13:57

Copilul internat în Japonia este mai mic de 16 ani. Aceasta a fost singura informație oferită de Ministerul Sănătății din Japonia privind pacientul.

Copilul a fost testat pentru infecția cu coronavirus sau adenovirus, virusul care cauzează durerile în gât. Adenovirusul a fost detectat în 40 la sută  dintre cazurile depistate până în 21 aprilie.

Ministerul Sănătății din Japonia a menționat că la acest moment nu există o creștere a numărului de cazuri de hepatită în rândul copiilor din țară.

CITIȚI ȘI: Medicul Mihai Craiu despre hepatita acută severă: Igiena mâinilor este esențială, administrarea repetitivă de paracetamol trebuie evitată

Organizația Mondială a Sănătății a precizat că cel mai mare număr de cazuri de hepatită cu origine necunoscută au fost identificate în Marea Britanie. Cel puțin 169 de cazuri similare au fost identificate în 12 țări, inclusiv în Statele Unite și Spania.

Ministerul Sănătății din România a anunțat, luni seară, un astfel de caz și în România. Este vorba despre o fetiță de cinci ani, internată în spital din 4 aprilie.

„Nu a fost detectată nici o infecție virală activă, iar markerii pentru boli autoimune au fost negativi. Starea copilului este stabilă, primește medicație simptomatică și este în continuare spitalizat. Copilul nu a călătorit în străinătate și nu are nici o legătură epidemiologică cu alt caz raportat către OMS Europa. Raportarea a avut la bază definiția OMS de caz probabil, care se referă la insuficiență hepatică, transaminaze >500 UI și icter la un copil la care nu există markeri de infecție virală hepatică”, a precizat MS.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite