Hectare întregi cu flori pregătite să vestească primăvara. Producătorii români ne invită să le cumpărăm nu doar de sărbători

21 februarie 2021, 21:50

Pe aproape 5 hectare de sere, în județul Giurgiu, sute de mii de zambile și de lalele cultivate cu grijă în ultimele luni sunt gata să vestească iubirea și primăvara.

În nuanțe superbe de mov, albastru, alb sau galben, florile își dublează sau chiar își triplează prețul până ajung să smulgă zâmbete.

Tot în județul Giurgiu, un alt producător caută mereu soiuri noi. De 10 ani cultivă flori, iar serele lui se întind cât vezi cu ochii. Peste 200.000 de fire sunt pregătite pentru Dragobete, 1 și 8 Martie.

Diana Dumitrașcu, jurnalist TVR: „Producătorii de flori au așteptări mari de la 2021, după ce 2020 a fost un an complicat și pentru această Industrie. Gândiți-vă la faptul că de mai multe ori, pe durata anului trecut, evenimentele private au fost fie interzise, fie permise cu un număr limitat de participanți. Așa că și cererea de flori a fost mult redusă„.

Pandemia i-a făcut pe români să aprecieze mai mult florile la ghiveci. Unele vânzări chiar au explodat anul trecut.

În serele unui producător, mii de cyclamen, garofițe, zambile, primule și ranunculus așteaptă să plece către vânzătorii en-gros.

Producătorii români de flori spun că ar avea mai mult succes tot anul, nu doar de sărbători, dacă românii nu ar cumpăra doar din obligație și dacă le-ar iubi mai mult și pe cele românești.

În 2018, am importat flori de aproape 150 de milioane de euro, potrivit INS. Principalul furnizor rămâne Olanda.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite