Harvey Weinstein, găsit vinovat de viol şi agresiuni sexuale de un tribunal din Los Angeles

Harvey Weinstein
Harvey Weinstein
20 decembrie 2022, 09:27

După două săptămâni de deliberări, juriul l-a găsit vinovat pe Weinstein pentru toate acuzaţiile aduse de prima dintre cei patru femei care au depus plângere împotriva acestuia. Juraţii l-au găsit nevinovat pentru acuzaţiile formulate de cea de-a doua femeie şi nu au emis un verdict asupra acuzaţiilor făcute de celelalte două.

Weinstein, în vârstă de 70 de ani, producătorul unor filme de mare succes premiate, precum Pulp Fiction şi The Artist, ispăşeşte deja o pedeapsă de 23 de ani de închisoare după condamnarea sa la New York în 2020 pentru fapte similare. După verdictul pronunţat la Los Angeles, el se confruntă cu alţi 24 de ani după gratii.

Investigaţiile de presă care au scos la iveală primele acuzaţii în 2017 au alimentat mişcarea #MeToo, care a inspirat mai multe femei să acuze public de comportament neadecvat bărbaţi influenţi de la Hollywood şi nu numai.

„Harvey Weinstein a distrus o parte din mine pentru totdeauna”, a reacţionat luni într-un comunicat prima victimă, căruia juraţii i-au dat pe deplin dreptate. Păstrându-şi identitatea secretă la fel ca celelalte reclamante, ea a afirmat că speră ca Weinstein să „nu mai vadă niciodată în viaţa lui exteriorul unei celule de închisoare”.

În cadrul acestui nou proces, cele patru femei l-au acuzat pe fostul producător de la Hollywood că le-a forţat să întreţină relaţii sexuale în hoteluri din Beverly Hills şi Los Angeles, între 2004 şi 2013. O a cincea femeie a refuzat în cele din urmă să depună mărturie.

După săptămâni de audieri, adesea întrerupte de hohotele de plâns ale reclamantelor, acuzarea l-a descris pe Weinstein drept un „prădător”, a cărui influenţă la Hollywood – filmele pe care le-a produs au primit peste 330 de nominalizări la Oscar şi 81 de statuete – le-a împiedicat mult timp pe victime să vorbească de teama unor repercusiuni asupra carierei lor.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite