CORESPONDENȚĂ DE LA PARIS

Hărţuire sexuală în patinajul francez. Sarah Abitbol își acuză fostul anternor de viol

În Franța a început o amplă anchetă după dezvăluirile de abuz, agresiune sexuală și viol, făcute de o fostă patinatoare la adresa celui care a antrenat-o pe când avea 15 ani. Parchetul din Paris a deschis o anchetă în acest caz. Ministrul Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, s-a declarat șocată de cele auzite și a cerut demisia președintelului Federației Franceze de Patinaj. Ne oferă detalii corespondentul TVR la Paris, Mihaela Antoche.

04 Februarie 2020, 20:48 Știrile TVR |

Dezvăluirile făcute de fosta patinatoare Sarah Abitbol apar în cartea “O tăcere atât de lungă” în care povestește aproape eliberator despre abuzuri, agresiune sexuală și viol suportate din partea fostului său antrenor. Faptele s-au petrecut pe când avea 15 ani și au durat cel puțin doi ani.

Sarah Abitbol, fostă patinatoare: Sunt doar câteva zile de când sunt capabilă să pronunţ acest cuvânt atât de ruşinos, atât de hidos. Că am fost violată când aveam 15 ani. A început în timpul unui stagiu, la La Roche-sur-Yon. Agresorul a intrat în camera mea, s-a aşezat pe patul meu şi a începutul atacul.

Ministrul Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, a fost fermă și a cerut demisia președintelui Federației de Patinaj.

Roxana Mărăcineanu, ministrul francez al sporturilor: Preşedintele Federaţiei franceze de patinaj, Didier Gaihaguet, nu se poate absolvi de responsabilitatea morală şi personală. I-am cerut să-şi asume toate răspunderea şi să demisioneze.

În replică, președintele Federației se apară și spune că nu se simte vinovat de faptele celui care a antrenat-o pe Sarah Abitbol și că responsabilitatea ar aparține ministrulului sporturilor de la acea vreme care ar fi știut întreaga situație.

Și ministrul sporturilor de la acea vreme spune că nu poartă nicio responsabilitate, ba mai mult, că în urma unei anchete, l-a suspendat pe antrenorul patinatoarei.

Acum, Roxana Mărăcineanu cere anchete administrative și crearea unei asociații a victimelor, în cadrul căreia și alte foste patinatoare să poată vorbi despre abuzuri similare.

Articole pe aceeaşi temă
 
*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 2°C
IASI -3°C 0°C
CLUJ -6°C -5°C
CONSTANTA 0°C 1°C
CRAIOVA 0°C 0°C
BRASOV -4°C -6°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI