HARTĂ | Trupele de invazie pierd tot mai mult teren în Ucraina. O comparație între lunile martie și mai

25 mai 2022, 16:03

Pe hartă se poate observa clar modul în care „cordonul” militar al Rusiei s-a restrâns în perioada martie-mai.

După ce nu a reușit să răstoarne guvernul de la Kiev, Rusia și-a redistribuit trupele pentru un obiectiv mult mai puțin ambițios: să pună mâna pe restul Donbasului.

Armata Rusiei are o superioritate covârșitoare în armament – tancuri, avioane de luptă, elicoptere, artilerie grea -, dar nu și în privința soldaților. La o lună de la declanșarea bătăliei pentru Donbas, Rusia a înregistrat doar progrese treptate de-a lungul frontului estic.

CITIȚI ȘI: S-a sfârșit „idila” dintre China și Rusia, spune George Friedman. Previziune: Polonia va deveni noua putere conducătoare a Europei

Într-o demonstrație de forță, contraatacurile ucrainene au recâștigat teritoriul din afara Harkovului, determinând forțele ruse să se retragă și amenințându-le liniile de aprovizionare.

(w500) Foto: NY T

Zona cu cele mai critice bătălii are o lățime de doar 120 de kilometri și include trei orașe-cheie: Sloviansk, Kramatorsk și Sievierodonețk.

Kremlinul vizează cinci rute către Sloviansk care i-ar permite să încercuiască zeci de mii de trupe ucrainene.

O forță rusă enormă s-a adunat în Izium și trimite în mod regulat unități pe autostrada principală spre Sloviansk.

Ambele tabere au suferit pierderi grele, dar Rusia nu a reușit să-i copleșească pe luptătorii ucraineni, care își păstrează pozițiile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite