Harta destinațiilor turistice cu risc

6 iunie 2017, 11:39

Egipt

Să vrei să vezi piramidele, una dintre minunile antice ale lumii, este o dorință pe care o avem cu toții. Excursiile nu sunt scumpe, mai ales după atentatele teroriste și conflictele interne, care au cam șifonat imaginea Egiptului. Dacă te bate gândul acum să dai o fugă și să te relaxezi într-o croazieră pe Nil sau să vezi superba Hurgada, trebuie să scoți din portofel cam 800 de euro pentru o vacanță de 12 zile. Unii ar zice că e chilipir!

Turcia

Poate cea mai mare nemulțumire a turistului român este situația tensionată din Turcia. Obișnuiți cu vacanțe accesibile și un meniu all-inclusive, românii se uită acum cu atenție la ofertele agențiilor. E drept că și prețurile, spun specialiștii în turism, au cam intrat la apă. După mai multe atentate la Istanbul, românii nu au scos, totuși, Turcia de pe harta vacanțelor de vară. Alegem resorturi ceva mai scumpe, acum ceva mai accesibile ca preț. Am dat o raită printre oferte – pentru o vacanță de cinci stele în Belek trebuie să iei în calcul un buget orientativ de 740 de euro, avion inclus și cazare pentru șapte nopți.

Marea Britanie

Pe harta destinațiilor cu risc intră din 2017 – după atentatele de la Manchester, Londra – și Marea Britanie. Superba capitală britanică a fost lovită de două ori în mai puțin de două luni de susținători ai ISIS, iar victimele de la Manchester au îndurerat o lume întreagă. Am căutat să vedem cât costă un city break, cu tot cu avion, în aceste zile. Să nu te mire dacă după atentate o să găsiți prețuri mai mici. Cum își sună un city break redus de la 250 de euro la doar 150?

Franța

Îți făcusei planuri pentru o vacanță pe Riviera Franceză? După nenumaratele atentate care au lovit în inima francezilor, în Nisa sau la Paris, o vacanță „en francais” poate părea ușor complicată. Dacă vrei totuși să evadezi pentru șapte nopți, vezi ofertele last minute: 350 euro pentru o săptămână la Paris, cu avion și cazare la două stele? E doar una dintre variantele super accesibile.

Întrebarea care rămâne este: în ce alte țări putem pleca fără să ne temem? Fără incidente majore rămân, în ultimii ani, Portugalia, Spania, Grecia, Bulgaria sau chiar România.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă