Hartă a clădirilor vulnerabile din Capitală, în cazul unui seism major

Patru sute de străzi din București ar putea fi blocate de resturi și moloz în cazul unui seism major, iar salvatorii nu ar putea interveni. Zonele cu dărâmături ar măsura de 14 ori suprafața parcului Cișmigiu. Este concluzia la care au ajuns creatorii unui portal în care pot fi văzute toate clădirile cu risc seismic din București.

12 August 2021, 20:48 Știrile TVR |

Pe site-ul dupacutremur.ro este disponibilă de acum o hartă a clădirilor vulnerabile din Capitală. În cazul unui seism major, potrivit estimărilor făcute de reprezentanții Asociației pentru Reducerea Riscului Seismic, peste patru sute de străzi din București ar putea fi blocate, pe cel puțin un segment.

Zonele vulnerabile sunt în special cele din centrul Capitalei.

Realizatorii portalului spun că suprafața totală posibilă a zonelor cu dărâmături ar putea echivala cu de 14 ori suprafața Parcului Cișmigiu.

Lista imobilelor cu risc seismic din Capitală numără în jur de două mii de clădiri. În ritmul în care merg consolidările, Capitalei i-ar trebui zeci de ani pentru a le asigura din toate încheieturile.

Site-ul dupacutremur.ro vine și cu o propunere către autorități. O bază de date a utilajelor care ar putea fi puse la dispoziție în caz de forță majoră.

 

 

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 3°C -1°C
IASI 0°C 0°C
CLUJ -3°C -1°C
CONSTANTA -1°C -1°C
CRAIOVA 0°C 0°C
BRASOV -6°C -4°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI