Harghita: Patru apeluri pentru îndepărtarea urșilor în 24 de ore

Urși alungați din oraș
Urși alungați din oraș
10 iulie 2020, 09:32

Potrivit IJJ Harghita, în ultimele 24 de ore au fost primite prin numărul 112 patru solicitări prin care era anunțată prezența unor urși în localitățile Borsec, Fitod și Atid.

Primele două apeluri primite anunțau prezența unui urs în orașul Borsec. În zonă a fost trimis un echipaj de ordine publică format din jandarm și polițist, care a îndepărtat ursul înspre pădure.

Al treilea apel semnala prezența unui urs lângă Fitod. La fața locului a fost trimis un echipaj de jandarmerie din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil, care a îndepărtat ursul din zona locuită, înspre pădure.

În noaptea de joi spre vineri, un bărbat a anunțat prezența unui urs în curtea casei sale din comuna Atid. Echipajul format din jandarmi și polițiști, ajuns la fața locului, a îndepărtat animalului sălbatic din apropierea zonelor locuite.

Jandarmii le reamintesc oamenilor că în astfel de situații trebuie să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă