Harghita: Un bărbat atacat de urs în satul Pauleni a fost preluat de un elicopter SMURD. Va avea nevoie de o lungă perioadă de recuperare

Elicopter SMURD
Elicopter SMURD
18 iulie 2021, 12:45

Incidentul a avut loc pe o pajiște din satul Păuleni, în apropierea unei păduri. Bărbatul, care îngrijește o cireadă, caută o vițică rătăcită, împreună cu un alt localnic, când a fost atacat de urs. A fost pus la pământ și mușcat de mai multe ori.

Bărbatul a avut noroc: ursul – sau ursoaica, așa cum cred localnicii – și-a abandonat victima și a plecat.

O ambulanță a ajuns la rănit. Dar, pentru că leziunile suferite erau destul de grave, a fost chemat un elicopter SMURD, care l-a transportat la spitalul din Târgu Mureş, unde a fost dus direct în sala de operație.

Este al șaptelea atac al ursului în Harghita în ultimele trei săptămâni. Doar la spitalul județean din Miercurea Ciuc ajung, în medie, pe an, 12 persoane mușcate de urși.

Cu toate eforturile medicilor, oamenii grav răniți de urs rămân cu sechele definitive și cu mutilări în diverse zone ale corpului. Costurile de spitalizare pentru astfel de pacienți se ridică la zeci de mii de lei. Cea mai scumpă spitalizare pentru un pacient s-a ridicat la 150.000 de lei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă