Incendiul care a cuprins în urmă cu două zile o casă din sectorul 4 al Capitalei a fost o adevărată provocare pentru pompieri. Imobilul, înconjurat de blocuri înghesuite, nu are căi de acces pentru maşinile pompierilor. Acum, şi autorităţile spun că autorizaţia de construcţie ar fi ilegală. Dar astfel de situaţii sunt tot mai dese în București, unde construcţiile noi sunt ridicate de multe ori cu încălcarea regulilor elementare de acces, de confort şi protecţie pentru cei care locuiesc în zonă.
Fațada unei case din sectorul 4 al Capitalei a fost distrusă de flăcări acum două zile. Focul s-a întins cu repeziciune, iar intervenția pompierilor a fost complicată din cauza construcţiilor şi lipsei căilor de acces.
Totul pornește de la autorizaţiile de construcţie.
Reprezentanții Primăriei sectorului 4 precizează că imobilul cuprins de flăcări "dispune de autorizație de construire care nu este în conformitate cu prevederile legale. Respectiv nu are cale de acces." O autorizație dată în urmă cu aproape 10 ani.
Încălcarea limitelor de proprietate şi lipsa căilor de acces pun de multe ori în pericol viata celor care locuiesc în acele clădiri. Străzile înguste dau mari bătăi de cap salvatorilor, în special pompierilor.
Erorile de autorizare şi încurcăturile urbanistice se văd la tot pasul în Capitală. Construcţiile noi sufocă de multe ori urmele oraşului vechi.
Toate acestea sunt încălcate în picioare în favoare investitorului.
Toate primăriile de sector se confruntă cu contestaţii şi procese legate de construcţiile cu probleme.