Haosul din construcțiile din București, cauza distrugerii spațiilor verzi și a poluării. Război pe PUZ-uri între primarul Nicușor Dan și dezvoltatorii imobiliari

18 februarie 2022, 23:20

Tot Bucureștiul s-a dezvoltat haotic din cauza planurilor urbanistice zonale (PUZ-uri) de sector. Acestea au permis ca orașul să cadă pradă rechinilor imobiliari, susține primarul general.

NICUȘOR DAN, primarul Capitalei: „Am pierdut sute de hectare de spaţii verzi. Am avut sute de exemple de blocuri între case. Din cauza asta, am avut o densificare exagerată în Bucureşti şi o scădere a calităţii de locuire.”

Și activiștii de mediu au aceleași explicații, inclusiv pentru distrugerea a 100 de hectare de spații verzi.

Dezvoltatorii imobiliari sunt revoltați și spun că suspendarea planurilor urbanistice și blocarea automată a sectorului construcțiilor va scumpi și mai mult locuințele.

NICUȘOR DAN, primarul Capitalei: „În baza Planului Urbanistic General, orice persoană poate să ceară un certificat de urbanism şi o autorizaţie de construire”.

În ultimele 6 luni, PUZ-urile de sector au fost suspendate de Consiliul General. Între timp, și instanțele au confirmat măsura. Potrivit Comisiei Europene, Bucureștiul are doar 7,5 metri pătraţi de spaţiu verde pentru fiecare locuitor, în timp ce, până și Sofia are de două ori mai mult, iar Stockholm, de peste 5 ori mai mult.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite