Haos pe aeroportul din Cluj. Zeci de curse au fost anulate sau au avut întârzieri din cauza ceţii

2 ianuarie 2023, 14:30

Haos pe aeroportul din Cluj-Napoca, unde ceaţa a ţinut aeronavele la sol toată noaptea şi mare parte din zi. Zeci de curse care ar fi trebuit să decoleze au fost anulate sau au avut întârzieri de câteva ore. Iar avioanele care ar fi trebuit să aterizeze la Cluj-Napoca au fost direcţionate pe alte aeroporturi.

„Temperaturile neobişnuit de crescute în această perioadă au creat un fenomen mai ciudat. La aeroportul Cluj sunt plus 3 grade, iar la munte, la Băişoara, sunt plus 8 grade. Când este inversiune termică este favorizată menţinerea ceţii. Ne pare rău pentru neplăcerile pasagerilor, sperăm ca într-o oră, două, să fie condiţiile corespunzătoare pentru zbor”, a declarat directorul Aeroportului Cluj-Napoca, David Ciceo.

Mii de pasageri se strânseseră în sălile de aşteptare, la orele prânzului, în speranţa că ceaţa se va risipi şi se vor putea îmbarca.

Pasagerii, cei mai mulţi români care lucrează în străinătate şi au petrecut sărbătorile acasă, au fost nevoiţi să aştepte ore întregi îmbarcarea. Unii au avut chiar cursele anulate.

Abia la ora 15.00 ceaţa a început să se risipească şi activitatea pe aeroport a fost reluată.

Ceaţa a anulat, în total, opt curse. Acestea vor fi reprogramate în zilele următoare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite