Haos pe aeroportul din Kabul. Trupele americane şi forţele talibane au tras focuri de armă. Statele occidentale au accelerat evacuările

19 august 2021, 09:20

Sunt 4500 de militari americani la Kabul, care asigură securitatea operaţiunilor de evacuare. Nu au existat interacţiuni ostile cu talibanii, iar liniile de comunicare cu aceştia rămân deschise pentru a continua evacuările, au declarat oficiali de la Pentagon.

Secretarul Apărării a precizat că sunt încă multe ameninţări la Kabul, iar şeful statului major al armatei americane a calificat situaţia ca fiind fluidă şi foarte periculoasă.

Acesta a spus că nu are cunoştinţă de un raport al serviciilor secrete care să fi prevăzut un colaps al forţelor afgane de securitate şi al guvernului afgan în 11 zile.

Nu avem deocamdată posibilitatea să aducem grupuri mari de americani care se află în afara aeroportului din Kabul, a declarat secretarul american al Apărării.

Pe de altă parte, Afganistanul ar putea fi guvernat de un Consiliu de conducere.

Talibanii vor aborda foşti piloţi şi soldaţi ai forţelor afgane să li se alăture şi să formeze o nouă forţă naţională de securitate, a spus un lider taliban.

SUA, Marea Britanie, Australia, Franţa, Germania, Olanda şi Spania au accelerat operaţiunile de evacuare a persoalului pe care il aveau la Kabul şi au luat în avioane şi afgani care au sprijinit armatele acestor state în timpul operaţiunilor din Afganistan.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă