Haos la mobilizarea parțială din Rusia. Autoritățile promit indemnizații și înlesniri fiscale pentru bărbații care pleacă pe front

29 septembrie 2022, 07:38

Ca să refacă imaginea armatei ruse și să schimbe percepția oamenilor, însuși ministrul rus al Apărării Serghei Soigu s-a deplasat la un centru de antrenament pentru a demonstra că tinerii mobilizați chiar își fac datoria. În afară de comisariatele militare, la care sunt chemați bărbații trecuți deja prin armată, ministerul Apărării folosește și centre de recrutare mobile.

Serghei Ardashev – responsabil al unui punct de recrutare: Acum putem analiza candidatura cetăţenilor ruşi, dar şi străini, cu vârste de la 18 la 60 de ani, apţi pentru serviciul militar şi evident să aibă studii, măcar medii.

După decretarea mobilizării, străinii pot să primească cetățenia rusă mai repede, printr-o procedură simplificată dacă se înrolează acum în armata rusă. Sunt tineri ruși care afirmă că simt o vocație pentru serviciul militar.

Victor Yakunin – potențial recrut: Tot timpul m-a atras serviciul în armată. Eu de profesiesunt muzician. Intenţionez să semnez un contract cu armata rusă. Mă interesează să servesc în cadrul trupelor de paraşutişti de desant. Sper că voi reuşi.

Autoritățile regionale promit indemnizații bănești suplimentare bărbaților care pleacă pe front, iar guvernul a aprobat mai multe măsuri de relaxare fiscală pentru cei din armată. Datoriile la bancă, ipotecile și alte credite pot fi plătite mai târziu, iar în caz de deces pe front, băncile trebuie să își asume pierderile – mai precicează executivul rus.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite