Handbal masculin | Trofeul Carpaţi: România – Olanda, transmis în direct, sâmbătă, la TVR

România - Olanda sâmbătă în direct la TVR
România - Olanda sâmbătă în direct la TVR
26 decembrie 2019, 16:29

Patru echipe naționale de handbal masculin se vor întâlni în acest weekend la Trofeul Carpați: Macedonia de Nord, Algeria, Olanda și România.

Cele patru formații își vor disputa Trofeul Carpați la București, în Sala Dinamo, chiar înainte ca tricolorii să înceapă lupta pentru calificarea la barajul pentru Mondiale.

Turneul se desfășoară în sistem Final 4:
Ziua 1 – Sâmbătă, 28 decembrie

Macedonia de Nord – Algeria, ora 16
România – Olanda, ora 18.15

Ziua 2 – Duminică 29 decembrie

Finala mică, ora 16
Finala mare, ora 18.15

Noul principal al naţionalei, Rareş Fortuneanu, a venit cu gânduri mari la lot şi speră să aducă, în ianuarie, calificarea României în grupă.

„Lucrul care trebuie puţin schimbat este încrederea. Trebuie să aibă încredere, să nu mai gândească negativ, să gândeasca pozitiv şi atunci şansele sunt mari. Trebuie să schimbăm un pic partea de abordare, partea de concentrare şi partea de abordare a meciurilor. Cu multă tărie şi cu o forţă a lotului, eu cred că putem face lucruri importante”, a declarat Rareş Fortuneanu.

Trofeul Carpaţi va clarifica antrenorilor români potenţialul tricolorilor.

„Este piatra filosofală. Este primul test, ştiţi foarte bine, tragerea la sorţi a fost făcută. O să jucăm semifinala cu Olanda, ăsta este cel mai important meci în care putem să punem pe tapet ceea ce am acumulat”, a spus Alexandru Buligan, antrenorul secund al naţionalei de handbal masculin a României.

„Cu Olanda am mai jucat. Ne-au învins. Acum trebuie să ne luăm revanşa, să jucăm finala la noi acasă. Sper să facem o figură frumoasă şi să se vadă că suntem uniţi. Într-adevăr, timpul e foarte scurt, dar trebuie să încercăm să arătăm foarte bine pe teren”, a afirmat Ionuţ Iancu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite