Handbal masculin: România – Kosovo 23-23, în preliminariile EURO 2022. Meciul a fost transmis de TVR1

Ultima fază a meciului
Ultima fază a meciului
10 martie 2021, 22:38

Tricolorii au făcut o primă repriză bună şi au intrat la pauză cu un avantaj de cinci goluri (14-9), dar au jucat mult mai slab după pauză şi nu mult a lipsit să sufere o înfrângere ruşinoasă. În min. 57, Kosovo a condus pentru prima oară, cu 23-22, dar România a reuşit egalarea, pentru ca la ultima fază să rateze victoria.

Golurile echipei antrenate de Rareş Fortuneanu au fost marcate de Demis Grigoraş 4, Gabriel Dumitru 3, Andrei Buzle 3, Călin Căbuţ 3, Dan Racoţea 2, Nicuşor Negru 4, Marius Sadoveac 2, Gabriel Bujor 2.

Pentru gazde au înscris Egzon Gjuka 4, Valon Dedaj 4, Drilon Tahirukaj 3, Drenit Tahirukaj 3, Deniz Terziqi 5, Lulezim Shabani 2, Kastriot Jupa 2.

Meciul a fost arbitrat de bulgarii Gheorghi Doicinov şi Iulian Goreţov, iar delegat EHF a fost nord-macedoneanul Kamer Metalari.

Clasament:

Suedia, 6 puncte,

România, 3 puncte,

Muntenegru, 2 puncte,

Kosovo, 1 punct.

România va juca din nou cu Kosovo, pe 14 martie, la Bucureşti (18:00), meci care va fi transmis tot de TVR1.

Campionatul European din 2022 va fi cel de-al doilea cu 24 de participante. Campioana en titre, Spania, şi vicecampioana Croaţia sunt deja calificate, la fel şi gazdele Ungaria şi Slovacia. Primele două echipe din fiecare grupă, precum şi cele mai bune patru echipe de pe locul al treilea se vor califica la turneul final.

Ultima participare a naţionalei României la un Campionat European a fost în 1996, la ediţia organizată de Spania, la care prima reprezentativă a încheiat pe poziţia a noua.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite