Handbal feminin: România, aproape de o calificare în semifinale la C.E. din Franța, după ce a trecut cu emoții de Spania

12 decembrie 2018, 08:05

În meciul de marți seara cu Spania, tricolorele au fost conduse cu două goluri la pauză, dar au revenit și au întors soarta partidei, pentru o victorie cu 27-25.

Principalele momente ale partidei și declarațiile jucătoarelor noastre AICI.

Fără nicio o victorie în grupa principală, Spania a jucat fără complexe. Ibericele au condus la pauză, dar Neagu a dat semnalul revenirii în actul secund și România a reușit o victorie muncită la două goluri diferență.

Prima jumătate de repriză a fost un coșmar pentru România. Spania a avut 5-1, scor la care Ambros Martin a cerut time-out, iar al doilea gol al nostru a venit abia în minutul 14.

Tricolorele au început să joace, au marcat și au fost mai atente în apărare, iar scorul a devenit 8-10 după reușita Cristinei Neagu. La 12-9 pentru iberice a fost eliminată Gabi Perianu, dar Denisa Dedu a închis poarta și Cristina a redus diferența în ultima secundă.

S-a mers cap la cap în repriza secundă până în minutul 41, când Neagu a egalat, 15-15 apoi Cristina Florica a adus România pentru prima oară în avantaj, cu un gol în inferioritate.

Au urmat momentele Crinei Pintea. Pivotul României a dus scorul la 20-17, dar Spania a reușit din nou să revină. Dubla Melindei Geiger și golul lui Chiper au făcut ca tabela să arate 23-20, numai că nici așa nu am avut parte de un final liniștit. Am jucat două minute cu un om în minus, dar Ardean și Eliza Buceschi au găsit plasa și au asigurat victoria.

Chiar dacă Ungaria are doar șanse teoretice să ajungă în semifinale, maghiarele vor încerca să încurce România, în această seară, în direct la TVR, de la ora 19:00.

Eșecul Olandei cu Norvegia a complicat și mai mult lucrurile în grupa principală de la Nancy. Nordicele nu au dat nicio șansă olandezelor, care au marcat doar 7 goluri în prima repriză. După 15-7 la pauză, Norvegia a continuat recitalul și în actul secund. Helle Thomsen a introdus rezervele pe final de meci și Olanda a suferit primul eșec la Campionatul European, scor 16-29.

România și Olanda conduc grupa cu câte 6 puncte, urmate de Norvegia,Germania și Ungaria, fiecare cu câte 4 puncte.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă