Hamas continuă să atace sudul Israelului. Ministerul Sănătăţii condus de Hamas: Sistemul medical se prăbuşeşte în Gaza. Familiile ostaticilor au format un lanţ uman în jurul Knessetului

13 decembrie 2023, 19:54 (actualizat 14 decembrie 2023, 00:38)

Aviaţia israeliană a bombardat astăzi mai multe poziţii Hezbollah din sudul Libanului. Este răspunsul Tsahalului la atacurile care vin din regiune în nordul Israelului.

Asta în timp ce în locuri ca tabăra Jabalia, din Gaza, soldaţii continuă să fie pe urmele teroriştilor şi nu trece zi fără să mai găsească o nouă gură de tunel sau un depozit de arme.

Familiile celor care încă se află în mâinile teroriştilor au format un lanţ uman în jurul Knessetului. Este a 68 a zi a războiului , iar ei cer guvernului să facă şi mai mult pentru a-i aduce pe cei dragi acasă.

Na’ama Weinberg, verişoara unui ostatic: Am venit la Ierusalim ca să reamintim guvernului că nu mai e timp şi că fiecare zi care trece ar putea fi ultima pentru ostatici. Şi să cerem un schimb pentru eliberarea, un acord amplu, pentru toţi ostaticii până nu e prea târziu.

Wichian este unul dintre muncitorii thailandezi care munceau la fermele din kibuţuri. Pe 7 octombrie a fost răpit. A ajuns în vasta reţea de tuneluri de sub Gaza într-o încăpere în care mai erau doi ostatici. El a povestit cum erau torturaţi colegii săi de camera care nu au fost eliberaţi nici până acum.

În timpul unei operaţiuni din Gaza, armata israeliană a recuperat cadavrele a doi ostatici. Este vorba despre Eden Zakaria, în vârstă de 27 de ani, luată ostatică de Hamas la un festivalul de muzică de la Re’im, şi Ziv Dado, în vârstă de 36 de ani, un supervizor logistic al armatei.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite