Halte CFR insalubre în București

Încet dar sigur, haltele de tren din București riscă să devină adevărate focare de infecție în oraș. Asta, deși numărul trenurilor de pasageri care opresc în aceste stații a crescut în ultimii ani. Nu există coșuri de gunoi, iar băncile sunt vechi și degradate. Reprezentații CFR spun că nu au personal care să asigure igienizarea și ridicarea gunoiului din aceste halte. Au făcut însă curățenie după ce o echipă a Știrilor TVR a filmat starea jalnică a haltelor.

01 Septembrie 2021, 18:54 (actualizat 01 Septembrie 2021, 19:41) Știrile TVR |

Halta Basarab, o stație de tren care se află între cartierele bucureștene Giulești și Grivița. Aici nu există niciun coș de gunoi, iar puținele bănci pentru călători sunt vechi și degradate.

În lipsa coșurilor de gunoi, călătorii aruncă resturile alimentare pe unde apucă. Peronul stației e plin cu grămezi de ambalaje.

Mizerie e și în halta vecină, Carpați. Nici aici nu sunt coșuri de gunoi și nici măcar o banca. Asta deși numărul trenurilor care opresc în haltele Carpați și Basarab a crescut față de anul trecut. Sunt mai mulți navetiști, dar și bucureșteni care călătoresc, zilnic, spre Gara de Nord.

IULIAN MĂNTESCU, preşedinte, Federaţia Mecanicilor de Locomotivă: Ele, din punctul de vedere al mobilităţii, sunt foarte importante. Numai că ele sunt lăsate aşa la voia întâmplării. Nimeni nu le-a modernizat cu câteva excepţii. Este foarte greu să te urci într-un tren din acea haltă pentru că nu ai un peron supraînălţat.

Contactați de Știrile TVR, reprezentații CFR Infrastructură au precizat că nu există personal care să asigure curățenia și ridicarea gunoiului în aceste halte. (carton CFR Infrastructură) Conducerea companiei da asigurări că situația se va îmbunătăți. După ce Știrile TVR au filmat mizeria din haltele Basarab și Carapati s-a făcut însă curățenie. CFR infrastructură a trimis echipe de curățenie din Gara de Nord.

IOAN PINTEA, director general, CFR Infrastructură: Am luat măsura de a face o igienizare a zonei respective şi acum este curat acolo. Am dus şi câteva coşuri de gunoi dar din nefericire ele dispar. Ne confruntăm nu doar în zona Bucureştiului cu astfel de situaţii, ci e cumva generalizată la nivelul reţelei, în punctele de oprire neavând nici personal care să igienizeze zilnic zona respectivă.

Conducerea CFR Infrastructură a mai precizat că va efectua acțiuni periodice de igienizare și ridicare a gunoiului din haltele regionalei București. Vor fi montate bănci noi în funcție de fondurile disponibile.

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN SOCIAL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 1°C 4°C
IASI 2°C 4°C
CLUJ 2°C 2°C
CONSTANTA 3°C 4°C
CRAIOVA 2°C 8°C
BRASOV -1°C 1°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI