Halele fostei uzine Rulmentul Brașov s-ar putea transforma în spaţii culturale, sportive sau de agrement

13 iunie 2021, 21:46

Istoria fabricii de rulmenți de la Brașov începe în anii 1930 cu șase hangare, care au fost construite aici pentru Flotila 1 Bombardament.

După război, hangarele au fost transformate pentru a putea funcționa Uzina de reparat material volant iar, mai apoi, Uzina de fabricat rulmenți.

Istoria Rulmentul s-a încheiat în 2007, când a intrat în faliment. 32 de hectare din fosta platformă industrială au intart atunci în posesia Primăriei Brașov.

Autoritățile locale au avut mai multe planuri, însă niciunul nu s-a concretizat, iar locul s-a degradat tot mai mult. Actuala administrație a orașului a comandat un studiu istoric, din care reiese că multe dintre clădirile vechi ar trebui păstrate.

Primăria va stabili, printr-un concurs, care sunt soluțiile potrivite pentru clădirile ce vor fi păstrate și cum se va amenaja spațiul verde dintre ele.

În ultimii 20 de ani, mai multe fabrici și uzine din Brașov au fost închise. În locul lor s-au construit clădiri de birouri și locuit, mall-uri sau au rămas terenuri în paragină.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite