Haine de primăvară, vară și toamnă, vândute la reducere. Vremea de afară dă peste cap calculele magazinelor de specialitate

21 ianuarie 2023, 17:51

Vremea este neobișnuit de caldă în toiul iernii. De exemplu, în București,

temperaturile sunt, în continuare, mult mai mari decât normalul perioadei, în condițiile în care, zilele trecute, am avut chiar și peste 20 de grade. În Capitală, în ianuarie, temperatura medie, din ultimii 61 de ani de măsurători, a fost mult mai mică, de -1,1 grade.

Temperaturile nefirești ne schimbă până și opțiunile pentru cumpărături. Mulți dintre noi caută deja haine mai subțiri.

Comercianții s-au adaptat și ei. Au coborât și mai mult prețurile, pentru a nu rămâne cu îmbrăcămintea groasă nevândută. Unele magazine au scos la vânzare și haine pentru alte anotimpuri.

”Produsele expuse la raft sunt colecția din toamna, doar că au promoții destul de mari. Produsele de iarnă la un moment dat o să se retragă, dar în momentul de față au discount destul de mare. Mai oferim un extra 10% în această săptămâna. La unele produse discountul poate să ajungă până la 80%”, explică Valentina Ena, asistent manager magazin de haine.

Temperaturile ridicate au dat peste cap planurile retailerilor de îmbrăcăminte și încălțăminte care așteaptau o iarnă mult mai grea, până în acest moment.

”În primul rând duce la o impredictibilitate totală a fluxului de vânzări. Nu putem să prevedem exact ce se va vinde şi ce nu se va vinde.  Pentru retailerii de îmbrăcăminte și încălțăminte, aprovizionările sau comenzile mai exact se fac cu șase luni, un an înainte. Noi totdeauna facem comenzile pentru nişte ierni moderate. Din păcate în acest an iarnă nu a fost moderată, a fost mai mult către primăvară”, spune Adrian Câzu, membru fondator, Organizaţia Patronală a Retailerilor din România.

Dacă vremea va rămâne în continuare neobișnuit de caldă, comercianții din marile centre comerciale iau în calcul să scoată la vânzare colecțiile noi, de primăvară, chiar de la începutul lunii februarie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă