Hackerii se folosesc de piesele artiştilor nominalizaţi la premiile Grammy 2020 pentru a răspândi malware. Ariana Grande, Taylor Swift şi Post Malone numele cel mai des folosite în atacuri

Atacați de hackeri
Atacați de hackeri
31 ianuarie 2020, 16:37

Tehnologiile de protecţie Kaspersky au detectat, în 2019, o creştere cu 39% a atacurilor (tentative de descărcare sau de rulare a unor fişiere infectate) ce folosesc munca nominalizaţilor, comparativ cu 2018.

Ariana Grande, Taylor Swift şi Post Malone au fost favoriţii atacatorilor, numele acestora fiind folosite cel mai des (55%) ca deghizare pentru malware, în cursul anului trecut.

Infractorii folosesc numele artiştilor populari pentru a răspândi programe malware ascunse în melodii sau videoclipuri.

Pentru a evidenţia amploarea problemei, cercetătorii Kaspersky au analizat numele artiştilor nominalizaţi la cea mai în vogă ceremonie muzicală a anului – recentele Premii Grammy 2020 şi titlurile pieselor folosite ca pretext pentru malware.

Astfel, Kaspersky a descoperit 30.982 de fişiere infectate care au folosit numele artiştilor sau piesele acestora pentru a răspândi malware, 41.096 de utilizatori de produse Kaspersky întâlnindu-se cu ele’, explică experţii Kaspersky.

Legătura dintre creşterea popularităţii şi activitatea infracţională este foarte vizibilă şi în cazul artiştilor noi, precum Billie Eilish.

Kaspersky a analizat care dintre înregistrările şi piesele nominalizate pentru Grammy din 2019 au primit cea mai mare “atenţie” din partea atacatorilor cibernetici, în top aflându-se: ‘Sunflower’ de la Post Malone, ‘Talk’ de la Khalid şi ‘Old Town Road’ de la Lil Nas X.

Kaspersky este o companie de securitate IT care oferă soluţii de securitate în domeniu. Peste 400 de milioane de utilizatori individuali sunt protejaţi de tehnologiile Kaspersky, precum şi 270.000 de companii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite