Guvernul va aproba joi sumele necesare donaţiilor medicale pentru Republica Moldova

România va acorda Republicii Moldova un pachet de sprijin pentru combaterea pandemiei de COVID-19, ca expresie a angajamentului de a acţiona consecvent în beneficiul direct al cetăţenilor de peste Prut.

27 Aprilie 2020, 17:08 (actualizat 27 Aprilie 2020, 17:23) |
Guvernul României

Sumele necesare realizării donaţiilor de echipamente de protecţie şi alte materiale medicale necesare în contextul pandemiei COVID-19 vor fi alocate de Guvern, în ședința de joi, în contul Ministerului Sănătăţii, potrivit unui comunicat al Executivului.

În plus, țara noastră va trimite echipe de cadre medicale pentru a ajuta autoritățile de la Chișinău.

"Prin toate aceste măsuri, România urmăreşte, de o manieră prioritară, să acorde sprijin direct cetăţenilor Republicii Moldova, în spiritul relaţiei speciale bazate pe comunitatea de limbă, istorie şi cultură şi fundamentată pe cooperarea în cadrul Parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, de la a cărui semnare se împlinesc astăzi, 27 aprilie 2020, zece ani. La acest moment aniversar, al marcării a zece ani de la semnarea Parteneriatului strategic, România reiterează angajamentul de a continua să susţină îndeplinirea obiectivului fundamental reprezentat de integrarea europeană a Republicii Moldova, unica în măsură să asigure dezvoltarea economică şi socială a Republicii Moldova în beneficiul direct al cetăţenilor. În acelaşi timp, România va continua să urmărească cu prioritate interesele cetăţenilor din Republica Moldova", se menţionează în comunicatul Guvernului.

*
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CORONAVIRUS
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 12°C 13°C
IASI 12°C 9°C
CLUJ 8°C 5°C
CONSTANTA 13°C 13°C
CRAIOVA 10°C 11°C
BRASOV 7°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI